INGREDIENSER
- SUPPEN
- 0.5 kg blandede rodfrugter (f.eks. knoldselleri, pastinak og persillerod)
- 250 gr. kartofler
- 1 lille løg
- 1 spsk. olivenolie
- 1 lille fed hvidløg
- 6 0.5 dl grøntsagsbouillon
- 3 kviste timian
- 1 dl mælk
- Salt og peber
- TILBEHØR
- 2 æbler
- 1 lille bundt purløg
- Brød
Opskriften indeholder
- Æbler
Tilberedning
Skræl kartofler, selleri, pastinakker og persillerødder, og skær dem i små tern.
Hak løget.
Varm olien i en gryde og svits løg samt det presset hvidløg.
Tilsæt grøntsager og kartofler – svits et par minutter.
Hæld bouillon på og tilsæt timiankviste.
Lad suppen simre under låg i ca. 15 minutter til grøntsagerne er møre.
Fjern timiankviste og blend suppen.
Tilsæt mælk og varm op.
Smag suppen til med salt og peber.
Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i tynde både.
Servér suppen med æbler, klippet purløg og brød.
Tips – pynt evt. med lidt sprøde baconstykker i små tern
Velbekomme og rigtig god smagsoplevelse.