INGREDIENSER
- 1 stor afpudset svinemørbrad – ca. 500 gr.
- ¼ -0.5 tsk. fint salt
- 250 gr. jordbær
- 2 spsk. Madagaskar peberkorn fra dåse eller glas
- Kartofler i pinjekernepesto:
- 1 kg små nye kartofler
- 50 gr. pinjekerner eller hasselnødder
- 2 spsk. olie
- 1 kvist rosmarin
- 0.5 citron
- 0.5 spsk. honning
- Blandet salat 100-150 gr.
- Tilbehør:
- 4 skiver brød 140 gr.
Opskriften indeholder
- Jordbær
Tilberedning
Fjern sølvsenen på svinemørbraden, hvis den ikke er fjernet.
Skær mørbraden ud i 8 – 10 lige store skiver ca. 2½ til 3 cm tykke.
Drys dem med salt.
Mos ca. 1/3 af jordbærerne med en gaffel. Gem resten af jordbærerne til pynt.
Mos peberkornene til en pasta og bland dem i jordbærpuréen.
Vend mørbradbøfferne i puréen og stil bøfferne i køleskabet i min. ½ time – og gerne 12 timer.
Vend evt. kødet et par gange.
Skrab jordbærpuréen af kødet og grill mørbradbøfferne ca. 6 min. på hver side - ca. 12 min. i alt til kødet er netop gennemstegt.
Læg resten af jordbærerne på kødet som pynt.
Kartofler i pinjekernepesto
Skrub kartoflerne og kog dem møre.
Rist pinjekerner eller nødder på en tør pande.
Varm olien på panden og kom rosmarin i. Vendes indtil rosmarinen er blød.
Hæld den op i en skål.
Kom reven skal og saft af ½ citron, honning og pinjekerner på panden, og rist det et par minutter.
Hæld det i skålen til rosmarinen og vend kartoflerne i. Smag til med salt.
Kan serveres varm eller kold.
Vend salat i lige før servering.
Rigtig God Smagsoplevelse