INGREDIENSER
- Krydderurte-risotto
- 165 gr. risottoris
- 1 0.5 zittauerløg
- 50 gr. smør
- 7-8 dl. kyllingebouillon
- 1 dl. creme fraiche 38 %
- 65 gr. parmesan
- 2-3 krydderurter (f.eks. timian, rosmarin, persille)
- Blommesalsa
- 350 gr. blommer
- 0.5 rød chili, udkernet og fintsnittet
- 165 gr. cherrytomater
- 0.5 tsk. kanel
- 1 spsk. sherry vineddike
- 80 gr. rørsukker
- 0,30 dl vand
- Flagesalt
- Friskkværnet sort peber
Opskriften indeholder
- blommer
Tilberedning
Skyl risene i koldt vand, og lad dem dryppe af.
Hak løgene fint, og sautér dem klare i smør, uden de tager farve.
Vend risene i.
Kom kyllingebouillon i, til den står 3 cm over risene. Rør rundt, og kog dem, til de er lige akkurat møre (al dente).
Husk at spæde med kyllingebouillon, efterhånden som det koger ind.
Rør creme fraiche, parmesan og de groft skårne krydderurter i risene. Justér eventuelt konsistensen med resten af bouillonen.
Risottoen skal være let cremet.
Servér med blommesalsa.
Skyl blommerne, flæk dem og udtag stenene.
Del de halve blommer i to på langs.
Halvér tomaterne og kom alle ingredienserne i en gryde.
Bring gryden langsomt i kog og lad det simre i 10 minutter.
Smages til med salt og peber.
Afkøl og stil evt. i køleskabet natten over.
Rigtig God Smagsoplevelse