INGREDIENSER
- 4 medaljoner af svinefilet ca. 20.5 cm tykke, af ca. 100 g
- salt og peber
- 2 tsk. olie
- SALAT
- 2 røde æbler
- 1 lille savoykål, ca. 400 g
- / alternativt spidskål el. hvidkål
- 4 forårsløg
- DRESSING
- 2 dl yoghurt, 10%
- 1 spsk. frisk ingefær
- 0.5 tsk. karry
- 4 spsk. pistacienødderuden skal
- TILBEHØR
- 4 skiver ristet rugbrød, 100 g
Opskriften indeholder
- æble
- nem salat
- salat
- kål
- æble
- æbler
- æblesalat
Tilberedning
Skær æblerne i tynde både, snit kålen og forårsløgene fint.
Smag yoghurten til med finthakket ingefær, karry, salt og peber.
Vend salaten med dressingen og drys med hakkede pistacienødder.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme. Brun kødet 1 minut på hver side. Skru ned til middelvarme og steg medaljonerne færdige ca. 2 minutter på hver side. Tag kødet af panden.
TIPS
• Skinkeschnitzler af inderlår eller svinekoteletter kan bruges i stedet for medaljoner.
• Hvis kødet ønskes svagt rosa, skal 2½ cm tykke medaljoner kun stege 1½ minut på hver side efter bruning.
• Prøv at blande et par fintsnittede, rå jordskokker i salaten – det giver en fin nøddeagtig smag.
• Små kartofler kan bruges som tilbehør i stedet for rugbrød.