INGREDIENSER
- 600 gr. okseinderlår, tyksteg eller filet
- MOS
- 1 kg kartofler
- 1 stk. knoldselleri
- 3 stk. laurbærblade
- 2 spsk. olivenolie
- salt og peber
- SAUCE
- 4 stk. rødløg
- 200 gr. vindruer (gerne røde/stenfrie)
- 4 spsk. balsamico
- 2 spsk. sukker
- ?6 spsk. olivenolie
- salt og peber
- PYNT
- Evt. purløg
Opskriften indeholder
- vindue
Tilberedning
Start med den grove mos. Skræl kartofler og selleri. Skær dem i grove tern, dæk dem med vand (6 dl). Tilsæt laurbærblade og lad det koge i ca. 20 min. til alt er mørt. Hæld vandet fra – men gem 1 dl. Mos det groft med et piskeris eller gaffel. Tilsæt olien og kartoffelvandet. Smag til med salt og peber.
Rødløg pilles, skæres i både og ristes ved svag varme i lidt olie i en dyb pande i ca. 5 min. Vindruerne halveres og evt. sten fjernes.
Kødet steges sammen med løgene, tilsættes vindruer, sukker, balsamico & olie.?Smages til med salt & peber.
Tips til servering
Anret mosen på en tallerken med en lille fordybning i midten og fyld kød med saucen heri. Pynt evt. med purløg.
Rigtig God Smagsoplevelse!