INGREDIENSER
- 1 0.5 tsk. bagepulver
- 1 0.5 tsk. vaniljesukker
- 3 æg
- 4 pærer
- 150 g blødt smør
- 150 g sukker + 2 spsk.
- 150 g revet ren rå marcipan
- 150 g hvedemel
- Tilbehør:
- Cremefraiche eller Flødeskum
Opskriften indeholder
- Pære
- Pæretærte
- marcipan
- nem Pæretærte
Tilberedning
Skræl alle pærerne og fjern kernehus.
Riv den ene pære (skal bruges i dejblandingen). De øvrige pærer skæres i tynde både (skal bruges på toppen af tærten).
Pisk smør og sukker (minus de 2 spiseskefulde) i en skål til en ensartet masse – tilsæt æggene – et af gangen, imedens der fortsat piskes.
Vend hvedemel, bagepulver og vaniljesukker sammen og rør det i massen – tilsæt revet marcipan og den revet pære og fortsæt med at røre, indtil det er fordelt godt rundt i hele blandingen.
Blandingen hældes i en smurt tærteform (ca. 22 cm i diameter).
Stik de tynde skiver pærebåde ned i dejblandingen tæt ved siden af hinanden (som en spiral) og drys de 2 spsk. sukker henover.
Bag tærten midt i en forvarmet ovn på 180 grader, indtil toppen er gylden – ca. 45 min.
Rigtig God Smagsoplevelse