INGREDIENSER
- 500 gr. spidskål (hvidkål kan også bruges)
- 2 spsk. olivenolie
- 0.5 tsk. fint salt
- 2 røde æbler
- 100 gr. vindruer uden sten
- 1 tsk. stødt karry
- 0.5 dl vand
- 25 gr. mandler
- 4 stk. laksefileter
- 25 gr. smør
- Peber (gerne citronpeber)
- Salt
- 0.5 citron – saften heraf
- 1 tsk. akaciehonning
- 2 spsk. sesamfrø
Opskriften indeholder
- Æbler
- Vindruer
Tilberedning
Læg laksestykkerne i et smurt ovnfast fad.
Smelt smør gyldent.
Tag det af varmen og bland salt, peber, honning og citronsaft i.
Pensl laksestykkerne og drys sesamfrø henover.
Bag laksen midt i ovnen ca. 12-15 min ved 225 grader.
Fjern kålens yderste blade, del kålen i kvarte på den lange led, skær stokken af og snit kålen.
Varm halvdelen af olien på en pande og rist kålen i ca. 5 minutter, indtil kålen er mør og falder sammen.
Tag kålen af varmen og læg den på et fad. Krydr med salt.
Halvér æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i tern.
Halvér vindruerne.
Varm resten af olien på panden og svits karry, æbler og vinduer.
Tilsæt vand og lad det simre ca. 1 minut til vandet er fordampet.
Smut mandlerne og hak dem fine.
Læg karrystegte æbler og vindruer på kålen og pynt med de hakkede mandler.
Velbekomme og rigtig god smagsoplevelse.