INGREDIENSER
- 1 hel kylling (ca.1,5 kg)
- 25 gr. smør til stegning
- 2 spsk. olivenolie til stegning
- Salt og peber
- 3-4 kviste frisk rosmarin
- 2 spsk. honning
- 2 spsk. balsamicoeddike
- 4 appelsiner
- 2 løg
- 1 hønsebouillonterning
- 200 gr. vilde ris
Opskriften indeholder
- appelsin
Tilberedning
Partér kyllingen i ca. 8 stykker.
Varm smør og olie op i en stegegryde.
Krydr kyllingestykkerne med salt og peber og brun dem i gryden lidt af gangen, til de er gyldne.
Læg alle de brunede kyllingestykker tilbage i gryden sammen med rosmarin, honning og balsamicoeddike.
Skyld appelsinerne.
Pres saften fra to af dem ud over kyllingen.
Skær de andre to appelsiner i skiver og læg dem i gryden.
Pil og hak løgene, og kom dem i gryden.
Tilsæt bouillonterningen.
Læg låg på gryden, og lad retten simre i 35-40 min.
Skyl risene, og kom dem i letsaltet vand ca. 35 min. Kom herefter risene i gryden lige før serveringen.
Pynt et. med friske rosmarinkviste og appelsinskiver.
Velbekomme og rigtig god smagsoplevelse.